22. listopad je Dnem poezie nejen v karlovarské knihovně. Zapojit se můžete i z domova

22. listopad 2019 07:20

Krajská knihovna v Karlových Varech se připojila k celorepublikovému festivalu Den poezie. Ten se koná v období od 10. do 24. listopadu a je oslavou výročí narození českého básníka romantismu Karla Hynka Máchy.

Dnes se v padesáti městech České republiky koná festival Den poezie, a to již po jedenadvacáté. V pobočce Krajské knihovny v Lidické ulici se od 18 hodin můžou lidé zúčastnit autorského čtení, kterého se ujmou současní čeští básníci. Moderátorem večera bude oblíbený karlovarský básník Teodor Kravál, který vede v Krajské knihovně odpolední literární programy pro středoškoláky. 

Autorské čtení a soutěž

Svou tvorbu představí básník Patrik Linhart, který kromě básní publikuje například také recenze a glosy v literárních časopisech Host a Tvar. Do Karlových Varů přijede také jihlavský básník Tomáš Čada, jenž s festivalem spolupracuje už od roku 2011. Nebude chybět ani pražský autor Vojta Vacek, který vydal zatím jednu básnickou sbírku s názvem Schopní jsou ti s chlopní.

Součástí festivalu je i akce Zůstávám doma a čtu poezii, která je určená těm, kteří se nemůžou zúčastnit programu festivalu Den poezie. Můžou si tedy alespoň zasoutěžit. Stačí se vyfotit se svou oblíbenou básnickou sbírkou a fotku zveřejnit na instagramovém nebo facebookovém profilu festivalu. Tři soutěžící, kteří do 24. listopadu získají nejvíc lajků, nebo také zdvižených palců, vyhrají knihu básní.

autor: Jitka Čmoková | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio