11. základní škola v Plzni má novou moderní učebnu fyziky a chemie

26. červen 2012

Plzeňská 11. základní škola otevřela novou učebnu fyziky a chemie. Klasickou tabuli, papírové učebnice a zastaralé měřicí přístroje nahradily moderní technologie. Žáci se s fyzikálními jevy snáze seznámí díky interaktivní tabuli, počítačovým výukovým programům a dalším moderním pomůckám. Atraktivnější výuku přírodovědných předmětů podpořila Nadace ČEZ.

Interaktivní tabule vtáhne žáky více do výuky a vizualizér pomůže pedagogům zobrazit obrázky a schémata a promítat i jinak špatně pozorovatelné pokusy. Stavebnice Merkur a Van de Graaffův generátor umožní dětem seznámit se zábavnou formou na jednoduchých experimentech s elektrostatikou, elektřinou, magnetismem a dalšími jevy. Pochopení látky si žáci mohou následně ověřit na cvičeních v interaktivní učebnici.

„Práci s počítačem dnešní děti berou jako běžnou součást života a moderní technologie navíc řadu z nich baví. Pokud budeme učební látku prezentovat za pomoci těchto pomůcek, které jim jsou blízké, snáze vyučovanou látku pochopí a zapamatují si ji,“ vysvětluje výhody nové učebny Jana Richterová z 11. základní školy v Plzni.

Oranžová učebna na 11.základní škole v Plzni

Prostředí odborné učebny zpříjemnila barevná výmalba a další vybavení učebny v podobě nového demonstračního stolu, které po prázdninách doplní ještě nový žákovský nábytek. Zmodernizovaná učebna včetně vybavení poslouží pro výuku až 200 žáků na 2. stupni školy.

Na rekonstrukci odborné učebny přispěla Nadace ČEZ 200 tisíci korunami a 170 tisíc korun věnovala škola.

autor: Jiří Blažek
Spustit audio