V Lokti by mohli studovat budoucí policisté

9. březen 2018 11:45
Zprávy

Nedostatek policistů trápí v současnosti všechny regiony. Karlovarský kraj chce proto využít kapacitu loketské "průmyslovky" pro vznik pobočky Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Holešově.

„Střední průmyslová škola Loket má vhodné prostory i s internátem, jídelnou a dalším zázemím. Náš záměr se zástupcům ministerstva líbil a v minulém týdnu se v Lokti byli podívat. Dále budeme jednat o tom, za jakých podmínek by se pobočka policejní školy mohla ve městě otevřít,“ řekla hejtmanka Jana Vildumetzová.

„Slibujeme si od toho, že by do našeho kraje přišli i studenti z jiných regionů. Pomohlo by to řešit problém s nedostatkem policistů a je to další možná cesta restartu kraje,” vysvětlila hejtmanka.

Zahájení činnosti pobočky přichází pravděpodobně v úvahu od září 2019, případně v září 2020, to ale s garancí ministerstva vnitra, že pobočku skutečně otevře. V prvním školním roce by šlo o dvě až tři třídy.

Budoucím středoškolákům nabízí střední policejní škola v Holešově čtyřletý obor Bezpečnostně právní činnost. Vzdělávání je určeno pro chlapce a dívky vycházející z 9. tříd základních škol a je bezplatné.

Mezi odborné předměty patří například bezpečnostní činnost, informační technologie, ale také střelecká příprava. Škola si klade za cíl připravit absolventy s předpoklady pro přijetí do služebního poměru příslušníka Policie ČR.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio